Mindful Cycling /

Hard fietsen willen we allemaal! Maar wist je dat jij het hardste fietst als je ervan geniet en dat jij fietst vanuit de Flow en Fun in plaats van enkel uit de prestatiemodus? Ik ben er als coach van overtuigd dat de grootste winst mentaal geboekt kan worden, zodat jij tijdens jou training, tocht, evenement of wedstrijd waar je naartoe getraind hebt jouw topprestatie gaat neerzetten! Minful Cycling gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, ademhalingstechnieken en Fietsen.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Cycling laat je kennis maken met de verschillende facetten van het mountainbiken of wielrennen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen fietshouding, je aandacht bij het fietsen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te fietsen, met een rustige ademhaling maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel sporters ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Cycling gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inadement, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het fietsen.

Wielrennen/Mountainbiken heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Cycling leert je hoe je volop van het fietsen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling.

Mindset Hoe wil jij jezelf voelen tijdens het realiseren van jouw resultaten? Om vanuit Flow en Fun naar jouw doelen toe te werken, zodat jij ook nog geniet van de reis, is het belangrijk dat jij weet hoe jij jezelf tijdens deze reis wilt voelen. Zodat jij er nog meer van kan genieten en dat jij jezelf kan bijsturen. Op het moment dat jij jezelf blindstaart op het eind doel en als jij de verwachting hebt dat jij dan juist gaat genieten, valt dit vaak tegen. Op het moment dat jij vanuit Flow en Fun leeft, dan handel jij vanuit gevoel. Focus jij jezelf op het proces en op het gevoel hoe jij je zou willen voelen. Doordat jij naar jouw lichaam luistert, stel jij jezelf flexibel op, durf jij gas terug te nemen omdat jij weet wanneer jij dit doet, je vervolgens vol energie datgene kan doen wat jij graag wilt doen. Jij vertrouwt op jezelf dat jij de juiste keuzes maakt!

Interesse in mindful cycling /

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Wat heeft QlaQwork te bieden

5-weekse cursus Mindful Cycling
Wil je graag in groepsverband de technieken van Mindful Cycling leren, dan is de 5-weekse cursus Mindful Cycling geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere fietser. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende fietser kan meedoen.

De Mindful Cycling cursus heeft als doel om jou beter te laten ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert fietsen. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat: “MEER ENERGIE”.

Voorbeeld van een cursusdag
09:30 uur: Starten met rustig in fietsen
09:45 uur: Ademhalingstechnieken en Core Stability/yoga oefeningen
10:00 uur: Beter leren fietsen, fietsen als beleving, beter leren voelen
10:20 uur: Cycling kern training specifiek gericht op diverse mindfulness en ademhalingstechnieken
10:45 uur: Cooling down en Body-Scan
11:00 uur: Einde cursusdag


Resultaat
Meer energie door een betere ademhaling, betere focus, makkelijker fietsen, beter te ontspannen. Je cycling carrière krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert.

Kosten
De cursuskosten bedragen €95,– inclusief BTW voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Mindful Cycling Clinics
QlaQwork verzorgt regelmatig Mindful Cycling Clinics. Dit is een verkorte ‘samenvatting’ van de 5-weekse cursus waarin je kennismaakt met een aantal Mindful Cycling aspecten en zo kan ervaren of het wellicht iets voor jou is

Kosten
De cursuskosten bedragen €35,– inclusief BTW voor een bijeenkomst van 2,5 uur.

Cycling Individuele coaching 
Ben je op zoek naar iemand die je individueel kan coachen om bijvoorbeeld weer meer in je kracht te komen staan of wanneer je herstellende bent van een blessure of bijzondere levenservaring, dan is Mindful Cycling individuele coaching misschien iets voor jou. In het kennismakingsgesprek bespreekt de coach waar jij aandacht aan wilt besteden en begeleidt hij jou bij het behalen van je individuele doelen.

Mindful Cycling Clinics voor bedrijven
Ook verzorgt QlaQwork Cycling Clinics bij bedrijven op locatie. Voor meer informatie graag contact opnemen.