Mindset /

Hard fietsen willen we allemaal! Maar wist je dat jij het hardste fietst als je ervan geniet en dat jij fietst vanuit de Flow en Fun in plaats van enkel uit de prestatiemodus? Ik ben er als coach van overtuigd dat de grootste winst mentaal geboekt kan worden, zodat jij tijdens jou training, tocht, evenement of wedstrijd waar je naartoe getraind hebt jouw topprestatie gaat neerzetten! Met de juiste Mindset wordt jij de beste versie van jezelf!

Mindset Hoe wil jij jezelf voelen tijdens het realiseren van jouw resultaten? Om vanuit Flow en Fun naar jouw doelen toe te werken, zodat jij ook nog geniet van de reis, is het belangrijk dat jij weet hoe jij jezelf tijdens deze reis wilt voelen. Zodat jij er nog meer van kan genieten en dat jij jezelf kan bijsturen. Op het moment dat jij jezelf blindstaart op het eind doel en als jij de verwachting hebt dat jij dan juist gaat genieten, valt dit vaak tegen. Op het moment dat jij vanuit Flow en Fun leeft, dan handel jij vanuit gevoel. Focus jij jezelf op het proces en op het gevoel hoe jij je zou willen voelen. Doordat jij naar jouw lichaam luistert, stel jij jezelf flexibel op, durf jij gas terug te nemen omdat jij weet wanneer jij dit doet, je vervolgens vol energie datgene kan doen wat jij graag wilt doen. Jij vertrouwt op jezelf dat jij de juiste keuzes maakt!

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel sporters ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Maak eens meer gebruik van je neusademhaling bijvoorbeeld. Hoe langzamer en hoe minder je in adement, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Cycling laat je kennis maken met de verschillende facetten van het mountainbiken of wielrennen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen fietshouding, je aandacht bij het fietsen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te fietsen, met een rustige ademhaling maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Interesse in meer op gevoel durven fietsen /

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken