Mindset /

Hard fietsen willen we allemaal! Met talent en fysieke kracht alleen haal je het niet in de wereld van de (top)sport. Ook je mindset moet goed zitten. Mentale kracht wordt vaak gezien als iets dat je wel of niet hebt, als een aangeboren eigenschap. Het psychische is een superbelangrijk onderdeel om optimaal te kunnen presteren en om net dat hogere level te bereiken dat eindigt in een topprestatie. Ook voor zij die denken het niet nodig te hebben. Men gelooft nog te veel dat je enkel mentale begeleiding nodig hebt bij het uitblijven van resultaten, veroorzaakt door lage motivatie of door angst en stress. Niet is minder waar. Je kan je hersenen evengoed zien als een belangrijke spier die je net als je benen, rug en buikspieren kan trainen. Ook al is het brein an sich geen spier, het is wel het centrum van waaruit alle spieren aangestuurd worden. Je kan leren om mentale vaardigheden te ontwikkelen die je vooruithelpen in je sport.

Mindset

Wielrennen is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een mentale strijd. De juiste mindset is cruciaal om beter te worden in deze veeleisende sport. Het begint met het stellen van doelen en het ontwikkelen van een sterke wilskracht. Om beter te worden, moet je jezelf soms durven uitdagen, zowel fysiek als mentaal. Dit betekent het trotseren van vermoeidheid, pijn en zelftwijfel tijdens lange ritten, trainingen, wedstrijden en zware beklimmingen. Het is een voortdurende zoektocht naar zelfverbetering.

Een positieve mindset is essentieel. Het vermogen om te focussen op het proces in plaats van alleen op de resultaten helpt  omgaan met tegenslagen en jet blijven groeien (growmindset). Het accepteren van fouten als leermomenten en het omarmen van doorzettingsvermogen zijn pijlers van deze sport. Bovendien is consistentie van groot belang. Elke dag jezelf beter willen maken, zelfs op de moeilijke dagen, draagt bij aan het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en een sterke wil. Wielrennen draait veel om discipline en toewijding en het vereist vastberadenheid, positiviteit en volharding om steeds beter te willen worden en te blijven genieten van deze prachtige sport.

Interesse in meer op gevoel durven fietsen /

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken