Mindful Cycling /

Mindful cycling is fietsen in het hier en nu waardoor je je hoofd leegmaakt en meer geniet van het moment en je bewustwording traint.

Mijn valkuil

De grootste fout die ik gemaakt hebt als gedreven fanatiek wielrenner is door te weinig op een ontspannen manier te fietsen en te genieten van het moment. Altijd maar de drive om te presteren en beter te worden bleek mijn grootste valkuil te zijn waardoor mijn lichaam op een gegeven moment aangaf dat het genoeg was en de prestaties juist kelderden hoe hard ik ook trainde. Als je op alle fronten teveel van jezelf vraagt en de signalen van je lichaam negeert, dan gaat het een keer mis!

Uit de comfort zone

Tijd voor rigoreuze veranderingen en het anders aan te pakken op weg mooie (sportieve) ambities en prestaties. De opleiding tot mindful cycling coach verzorgt door MindfulCycling Nederland was voor mij echt een enorme stap out of my comfort zone. Maar wel een enorm belangrijke afslag op weg naar mijn ‘droomdoel’ zowel zakelijk als sportief. Hierover later meer in komende bloggen.

Ik werd tijdens die opleiding als het ware weer terug gerest naar de basis en waarom ik begonnen was met fietsen. Juist omdat ik het leuk vond en ervan genoot de ‘vrijheid’ te ervaren op de fiets. Ik leerde weer om niet alleen hard te trainen en de cijfertjes op mijn Garmin te analyseren maar juist om ook mindful ritjes te maken en te genieten van het moment waardoor ik meer rust in mijn lichaam en hoofd ernaar.

Mindful Cycling

Het klinkt dan misschien wat zweverig maar oordeel niet te snel het is juist heel down to earth en kan enorm waardevol zijn in een prestatie gerichte maatschappij waarin we tegenwoordig leven. Mindful Cycling is een combinatie van yoga, core stability, ademhalingstechnieken, visualisatie oefeningen en fietsen. De techniek is dat hiermee de aandacht en de ademhaling wordt getraind met als doel “MEER ENERGIE” waardoor je juist weer makkelijker en beter kunt fietsen. Je zult zien dat als je jezelf openstelt je er enorm veel moois voor terugkrijgt en veel meer geniet van de omgeving en fietsen in het ‘hier en nu’. En dat is waar fietsen om draait toch?

Ga je er harder van fietsen!? Misschien niet direct maar de juiste combinatie van gericht trainen en Mindful Cycling als afwisseling zorgt voor meer balans en bevordert je prestaties positief!